Güvercin Yavruları Neden Ölüyor ? Sebepleri
Güvercin yavruları anne ve baba nın yanlış bakımından , Yanlış kümes şartlarından , salgın hastalıklardan , yanlış yuvalık kullanımından dolayı ölürler.
Yuva Kuran Güvercinler Uçurulmamalı
Yumurta ve yavru yapan güvercinler hem yaşamak hem de yavrular için yoğun enerjiye ihtiyaç duyarlar. Güvercinler yumurta yaptıktan sonra uçumlarına izin verilmemeli , kümes içerisinde kapalı tutulmalıdır. Bu sayede güvercinlerin enerji sarfiyatları kontrol altında tutulur ve yavruların ihtiyaç duydukları enerji daha kolay sağlanır.
Güvercinler uçum için enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu enerjiyi yedikleri yemden alırlar. Güvercinler uçum yapabilmek için daha fazla yem tüketmeleri gerekir. Aynı anda hem uçum yapıyor , hem yavru bakıyor ise bu ihtiyaç kat kat daha fazla artar. Güvercinler bu enerji tüketimini karşılayabilmek için yoğun bir şekilde yem tüketirken , yavrulara da yetişmeye çalışırlar. Bu güvercinler için bir süre sonra bıkkınlık verebilir ve yavruları ölüme terk ederler. Bu durum güvercin yavruları neden ölüyor ? sorusuna bir cevap olabilir.
Yanlış Yuvalık Kullanımı Yavru Güvercinlerinin Ölüm Sebebi Olabilir
Her güvercin ailesinin kendilerine has bir mikrobu vardır. Bu mikroplar , mevcut güvercinlerin bağışıklık sistemleri tarafından kontrol altında tutulurlar. Güvercinler bu mikroplara karşı kendi bağışıklık sistemlerini düzenlemişlerdir. Fakat her güvercin ailesinde farklı mikroplar bulunabileceğinden dolayı , bir başka güvercin ailesi ile bir diğer güvercin ailesi aynı yavru güvercinleri yedirecek olurlar ise yavru güvercinlerin hastalanıp ölmelerine sebep olur.
Güvercin yavruları 15 – 20 günlük olduklarında ayaklanmaya başlarlar. Yavaş yavaş yuvalıktan çıkmaya başlarlar. Güvercin yavruları yuvalıklardan çıkıp başka güvercinlerin yuvalarına girebilir be başka anne ve baba tarafından yedirilebilir. Bu durum güvercin yavruları için ölüm sebebidir. Güvercin yuvalıkları yere sıfır olmamalıdır. Yere yakın olan güvercin follukları en yakın 30 cm olmalıdırlar. Yavru güvercinler yuvalıklardan yere düştüklerinde , başka kuşlara ait yuvalıklara girmeleri bu sayede önlenmiş olur.
Yavru Güvercinler Başka Güvercinlerin Altına Kaydırılmamalı
Güvercin yetiştiricileri bazen , bazı sebeplerden dolayı belirli bir boyuta gelmiş yavruları , başka kuşların altına kaydırarak geçici çözüm bulmaya çalışırlar. Fakat bu durum hatalı bir işlemdir ve sonucu güvercin yavrularında ölüm getirmektedir. Yukarıda da yazdığımız gibi her güvercin ailesinde farklı mikroplar bulunmaktadır. Bu mikroplar salya yolu ile saniyeler içerisinde bir diğer güvercine mutlaka bulaşır. İki farklı mikrop bir araya geldiğinde ölümcül hastalıklar ortaya çıkarmaktadır. Peki o halde kaydırma işlemi nasıl yapılacak ?
Kaydırma işlemleri yumurta olarak yapılmalıdır. Yumurtadan çıkmış ve anne baba tarafından ilk yemi yedirilmiş yavruların kaydırılması doğru değildir. Güvercin yavruları na ölüyor ? sorunuza bir cevap olabilir.
Güvercin Yavruları Soğuktan Nasıl Ölür ?
Güvercin yavruları tıpkı büyük güvercinler gibi beslenerek vücutlarını ısıtırlar. Güvercin yavrularının fazla yedirilmelerinin sebebi de işte budur. Yavru Güvercinlerin kursakları iyice doldurulur ve yavru güvercin üşümeye başladığında kursaktaki yemi hızlı bir şekilde eritmeye başlayarak kendine ısı sağlar. Güvercin kümesinizde içme suyu 24 saat bulundurulmalıdır. Eğer su bulundurmuyorsanız güvercinler yavrularını yediremezler. Kümes içerisinde yem bulundurulmuyor ise yine anne ve baba yavrularını yediremezler. Güvercin yavruları zamanında anne ve baba tarafından yedirilmez ve yedirilme zamanları gecikirse , daha sonrasında yedirilseler bile ölebilirler.
Güvercin yavruları sadece soğuk aylarda değil yaz aylarında bile aç kalarak veya yeterli beslenemeyerek donarak ölebilirler. Güvercin yavruları neden ölüyor ? sorusuna bir cevap olabilir.
Yuva Kümes Değişikliği Yapılan Güvercin Yavruları Ölüyor
Güvercin Yavruları Neden Ölüyor ? Video Anlatım
Yavru Güvercin Elle Nasıl Beslenir ?
Bir önceki yazımız olan CRD Hastalığı Neden Olur ? CRD Hastalığı Tedavi başlıklı makalemizde crd hastalığı hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.