Categories: SULTAN PAPAĞANI

Sultan Papağanı Fiyatları 2021 Yükselme Devam Ediyor

Son aylarda kuş piyasasında kasırgalar esiyor. Sultan papağanı fiyatları , diğer kuş türlerine göre aynı orantıda yükselişine devam ediyor. Sultan papağanı fiyatları yapmış olduğumuz araştırmalara göre şu şekilde ;

Türkiye Sultan Papağanı Fiyatları

Yeni Yeme Düşmüş Yavru Sultan Papağanları

Lutino 500- 750 TL

Albino 900 – 1200 TL

White Face 900 – 1200 TL

Pied 500 – 750 TL

Grey 750 – 1000 TL

Ele Alışkın Başlangıç Eğitimi Verilmiş Sultan Papağanı Fiyatları

Lutino 750 – 1000 TL

Albino 1200 – 1600 TL

White Face 1200 – 1600 TL

Pied 750 – 1000 TL

Grey 1000 – 1400 TL

Ele Alışkın Konuşan Sultan Papağanı Fiyatları En Düşük

Lutino  1500 TL

Albino 2500 TL

White Face 2500 TL

Pied 1500 TL

Grey 2000 TL

Türkiye satış fiyatları , türkiye iç piyasası baz alınarak ortalama olarak belirtilmiştir. Bazı özel mutasyon ırklar daha pahalı veya eğitim durumuna göre fiyat farklılıkları olabilmektedir.

Avrupa İthal Sultan Papağanı Fiyatları

Grey 200 Dolar

Lutino 130 Dolar

Albino 340 Dolar

White Face  300 Dolar

Pied 120 Dolar

Yukarıdaki fiyatlar Avrupa bölgesinde genel satış ortalamasıdır. Nadiren daha yüksek fiyatlar görülebilir.

Sultan Papağanı Fiyatları Neden Yükseliyor ?

Sultan papağanlarında olağan üstü fiyat artışının sebebi ithal kuş ile bağlantılı gösterilse bile tam olarak sebebi bu değildir. Alt kısımda sultan papağanları için Avrupa fiyat ve üst kısımda Türkiye fiyatlarına dahi ortalamalar yazılmıştır. Sultan papağanları bilindiği üzere 3 ay süre içerisinde sadece 1 kez yuva kurabilirler. Sultan papağanları yumurta yaparlar ve bu yumurtaları kuluçka etmeleri , yavruları büyütmeleri ve bu yavruların yeme düşmeleri toplamda 3 ayı bulabilmektedir.

3 Aylık sultan papağanı bakımı oldukça zor ve maliyetli bir operasyon gerektirir. Papağan yemleri haricinde , katkı besinleri , mamalar , yumurtalar , vitamin ve biyotikler eksiksiz kullanılmalıdır. Bu bakım ve besin ürünleri maliyetleri yukarı çıkarırken , aynı şekilde son zamanlarda elektrikte yapılan arka arkaya zamlar , üretim hanelerin belini iyice büktü. Geçen yıla göre 2021 yılına gelindiğinde masrafların 4 kat fazla olduğu da gözden kaçmıyor.

İthal Sultan Papağanı Neden Gelmiyor ?

İthal sultan papağanı 2020 yılı mart ayına kadar ülkemize gelen kuş ırkları arasında yerini alıyordu. Ülkemizde döviz kurlarının  ortalama rakamlarda olması sebebi ile ithal kuşlar ülkemize daha uygun fiyatlara alınabilirken , son zamanlarda ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebepli döviz kurlarındaki yükselişten dolayı , ülkemizde satışı yapılan sultan papağanları ithal kuşlara göre daha uygun fiyatlı görünmektedir.

Ülkemizde üretilen yerli sultan papağanları , ithal kuşlara göre daha gösterişli ve üremesi daha kolay olduğundan , hem fiyat olarak hem diğer avantajları göz önünde bulundurulduğunda tercih meselesi haline geliyor.

İthal Sultan Papağanı Ne Zaman Gelecek ?

İthal sultan papağanı ülkemizdeki binlerce petshop tarafından beklenen önemli bir haber gibi görünse bile , döviz kurlarının yüksek olması bu beklentiyi suya düşürmeye yetiyor. Yurt dışından kuş ithal eden birçok firma şuan kuş ithal etmek için her ay onlarca görüşme yapmaktadırlar. Sultan papağanı toptan satış fiyatları 90 ila 100 dolar aralığında belirlenen fiyatlarla ülkemizde alıcı bulamıyor. Nakliye ve diğer masraflar üzerine bindiğinde sultan papağanı için en düşük 130 dolar fiyat belirlemek gerekiyor. Bu durum sultan papağanı ithal etmek için yetersiz kalmaktadır.

Sultan Papağanı Fiyatları Nisan 2021 İthal Sultan Papağanları Geldi

Yurt dışından ithal sultan papağanı gelmeye başladı ve ilk sevkiyatlarda sultan papağanı fiyatlarını kısmi olarak az da olsa etkilemişti. Sultan papağanı fiyatlarında 200 TL ye kadar gevşeme sağlayan ithal sultan papağanları için durum yine yavaş yavaş eski sisteme dönmeye başladı. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki yükselişlerden dolayı. Elektrik , Yem , Gıda Takviyeleri gibi yükün yerli üretici sırtına bindiği mali bir gerçek. İthal sultan papağanı için ise dolar kurundaki yükseliş kuşların ülkemize gelişine kadar fiyatlarını olumsuz yönde etkilemekte.

Aynı zamanda sultan papağanı sahiplenmek isteyen kişiler ithal kuştan yana değiller. İthal kuşlar uzun ömürlü olmadıkları gibi eğitilmeleri de oldukça zor. Bazı ithal kuşlar uzun yoldan geldiklerinden dolayı uzun yol stresini üzerlerinden atamıyor ve ölüm gerçeği ile yüzleşiyorlar. Hal böyle olunca hayvan severler yerli üretim sultan papağanı sahiplenmekten yana şanslarını deniyorlar. Güncel sultan papağanı fiyatları na baktığımızda.

 

İthal sultan papağanı toptan satış fiyatı : 330 TL

İthal Sultan Papağanı Satış Fiyatı Adet Olarak :  600 – 800 Arası

Yerli Üretim Sultan Papağanı Toptan Satış Fiyatı : 500 – 600 TL

Yerli Üretim Sultan Papağanı Adet Satış Fiyatı : 800 – 1000 TL

Sultan Papağanı Fiyatları İlerleyen Günlerde Düşecek Mi ?

Sultan papağanı fiyatları hem üretici için hem satıcı için hem de sahiplenmek isteyenler için önemli bir ayrıntı. Üretici uygun satıp müşterisini arttırmak istiyor. Petshop lar ise fazla satıp sürüm yapmak istiyor. Fakat ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik kriz ve siyasi sebeplerden dolayı , her geçen gün artış gösteren vergiler ile fiyatların düşmesi çok zor. Sultan papağanı fiyatları olması gerektiği seviyeler satışında 200  – 350 TL aralığında olması gereken kuşlardır. Bu fiyatlara tekrar geri dönebilmemiz için.

Öncelikle elektrik kullanım fiyatlarında %80 indirim kesinlikle şart. Üretim yapılan yerlerde yaz , kış 24 saat elektrik tüketimi mevcuttur ve maliyetin büyük bir kısmını oluşturur.

İthal mamalara ayak uyduran yerli mama fiyatlarının %150 indirime girmesi sultan papağanı fiyatları nı yine büyük oranda etkileyecektir.

Yani sultan papağanı fiyatları nın uzun bir süre düşmeyeceğini ve bu fiyatlar ile yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini anlıyoruz.

Sultan Papağanı Fiyatları Haziran 2021

Döviz kurlarında yaşanan yükselme sebebi ile ithal sultan papağanı fiyatları üzerinde olumsuz etki meydana geldi. Yerli üretim sultan papağanı fiyatları ise yerinde saymaya devam ediyor. Bunun sebebi ise yem ve mama fiyatlarına yüksek zamlar gelmemesi oldu. 2021 yılı haziran ayı için güncel sultan papağanı fiyatları şu şekilde.

İthal sultan papağanı toptan satış fiyatı : 390 TL

İthal Sultan Papağanı Satış Fiyatı Adet Olarak :  700 – 900 Arası

Yerli Üretim Sultan Papağanı Toptan Satış Fiyatı : 500 – 600 TL

Yerli Üretim Sultan Papağanı Adet Satış Fiyatı : 800 – 1000 TL

Güncel Döviz Kurları ve Güncel Dolar Yorumları

SULTAN PAPAĞANI CİNSİYET AYRIMI KESİN SONUÇ

 

 

 

Bir önceki yazımız olan Sultan Papağanı Nasıl Konuşturulur ? başlıklı makalemizde sultan papağanı nasıl konuşturulur hakkında bilgiler verilmektedir.

halit

Share
Published by
halit

Recent Posts

Olta,Olta Sehpası ve Olta Ekipmanları En Uygun Olta Balık Av Malzemeleri

Bu yazımızda hobidaşlar için en uygun ve kaliteli olta , olta sehpası , olta ekipmanları…

3 ay ago

Güvercin CRD Hastalığı , Güvercin Öksürüğü, Güvercin Gıgık Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Güvercin CRD , Gıgık Hastalığı Nedir ? Güvercin CRD hastalığı solunum yolunda başlayarak , ak…

5 ay ago

Köpekler de Doğru Çiftleşme Nasıl ve Ne Zaman Yapılmalı?

Köpeklerde çiftleşme ırk ve cinslere göre değişiklik gösterir. Köpeklerin eşleşmesi doğru zamanda ve olması gerektiği…

1 sene ago

Güncel Yem Fiyatları – Hayvan Çuval Yem Fiyatları

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebepli yem fiyatları 2021 yılı itibari ile ani değişime uğradı. Yem…

3 sene ago

Civciv Nasıl Isıtılır ? Civciv Nasıl Sıcak Tutulur ?

Civciv sahiplenen bireyler civciv nasıl ısıtılır sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Civciv ısıtma işlemi civciv sayısına…

3 sene ago

Muhabbet Kuşu Yumurtlatma Nasıl Yapılır ?

Muhabbet kuşu yumurtlatma bir kesim üretici için merak konusudur. Olması gereken her şeyi yapıyorsunuz ama…

3 sene ago

This website uses cookies.